2024SM-Final
FINAL
Carlstad Crusaders logo
CrusadersCC
51
Stockholm Mean Machines logo
Mean MachinesSMM
22
SWE3 och SBSLF i samgåendesamtal - SWE3 thumbnail

SWE3 och SBSLF i samgåendesamtal - SWE3

By Peter Nilsson

De två förbunden SWE3 - Svenska Förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey och SBSLF – Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet har inlett samtal om ett eventuellt samgående.

De två förbunden SWE3 – Svenska Förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey och SBSLF – Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet har inlett samtal om ett eventuellt samgående.

Samtalen om ett eventuellt samgående har pågått sedan i våras och kommer att intensifieras under hösten 2024. Detta grundar sig i SWE3:s tanke att växa och en motion till SBSLF:s årsmöte om att utreda ett eventuellt samgående med andra förbund.

Målet med samtalen är att se hur ett eventuellt samgående kan gynna båda förbunden. Anser gruppen som jobbar med samgående att fördelarna är så stora att ett samgående bör göras kommer ett tydligt förslag beredas till medlemsföreningarna.

Gruppen som diskuterar ett eventuellt samgående består från SWE3:s sida av generalsekreterare Fredrik Haraldsson och styrelseledamot Lisa Jansson, och från SBSLF:s sida av ordförande Lars Sundin, styrelseledamot John Sagrelius och Ninnie Lystad från förbundets kansli.

SWE3 bildades 2022 genom en sammanslagning av Svenska Amerikanska Fotbollförbundet och Svenska Landhockeyförbundet och består av omkring 70 föreningar. SBSLF bildades 1956 – lacrosse tillkom 2021 – och består av omkring 40 föreningar.