52
Roslagens IF skrällde och bröt Partilles guldsvit - SWE3 thumbnail

Roslagens IF skrällde och bröt Partilles guldsvit - SWE3

By Peter Nilsson

Partilles herrlag hade vunnit 17 raka SM-guld inomhus och var i ledning i årets SM-final med en dryg minut kvar av matchen. Men två mål i matchens sista minut gjorde att Roslagen kunde vända och vinna och därmed bryta Partilles guldsvit och fira ett sensationellt SM-guld.

SM-finalen Indoor för herrar den 19 mars i Elmehallen i Älmhult blev inledningsvis en målsnål tillställning, och det tog fram till matchminut 16 innan Roslagen tog ledningen genom Simon Pontén.

Roslagens ledning höll i sig fram till att halva matchen var spelad. Då visade de tidigare så suveräna, tillika regerande svenska mästarna, Partille klass och gjorde tre snabba mål på mindre än tre minuter. Ledning för Partille 3–1 och även om Roslagen reducerade till 3–2 efter 30 spelade minuter så såg SM-guldet ut att hamna på västkusten för 18 året i rad. Men så skulle det inte bli.

Med 58 sekunder kvar av matchen kvitterar Roslagens André Amilon matchen fram till 3–3 och med bara 11 sekunder kan Leo Törner få in det avgörande 4–3-målet för Roslagen. Partille försöker få till ett sista desperat anfall men utan någon lycka. Stort guldjubel utbryter hos Roslagens spelare efter en välspelad och synnerligen dramatisk SM-final.