2024SM-Final
FINAL
Carlstad Crusaders logo
CrusadersCC
51
Stockholm Mean Machines logo
Mean MachinesSMM
22
Partille dubbla Hockey5s-mästare - SWE3 thumbnail

Partille dubbla Hockey5s-mästare - SWE3

By Peter Nilsson

Partille SC vann guld både för damer och herrar när SM-slutspelet i Hockey5s avgjordes i Lerum 14–15 september.

Partille SC vann guld både för damer och herrar när SM-slutspelet i Hockey5s avgjordes i Lerum 14–15 september.

Herrarna spelade semifinaler lördag, bronsmatch och SM-final under söndagen – för damerna mötte de tre deltagande lagen varandra och vinnaren i detta seriespel blev mästare.

Under herrarnas semifinaler under lördagen vann Valhalla LHC mot Stockholm Lions med 18–1 medan Partille SC besegrade SLF Mesaicos med 7–5. Final väntade mellan Valhalla och Partille med andra ord.

I damernas två lördagsmatcher vann Partille SC mot SLF Mesaicos med 12–3 och mot Stockholm Lions med 19–1 vilket innebar att Partille redan då var klarar mästare på damsidan. Söndagens match mellan SLF Mesaicos och Stockholm Lions vanns av de förstnämnda med 5–2.

För herrarna spelades bronsmatchen mellan Stockholm Lions och SLF Mesaicos och Stockholms Lions vann sin första match på herrsidan någonsin genom att vinna med 9–8 och ta hand om bronsmedaljerna.

I SM-finalen för herrar kunde inte Valhalla LHC försvara segern i seriespelet utan det var istället Partille som drog det längsta stråt, vann med 9–6 och blev SM-guldvinnare i Hockey5s 2024!

Guldmedaljörer för damer: Partille SC.
Guldmedaljörer för herrar: Partille SC.
Silvermedaljörer för damer: SLF Mesaicos.
Silvermedaljörer för damer: Stockholms Lions LHK.