2024SM-Final
FINAL
Carlstad Crusaders logo
CrusadersCC
51
Stockholm Mean Machines logo
Mean MachinesSMM
22
Kristianstad och Arlanda tog guld på Skogsvallen - SWE3 thumbnail

Kristianstad och Arlanda tog guld på Skogsvallen - SWE3

By Peter Nilsson

Kristianstad Predators vann sitt allra första SM-guld i flaggfotboll medan Arlanda Jets utökade sin dominans med ett sjunde guld när SM-slutspelet för säsongen 2024 avgjordes på Skogsvallen i Nässjö den 28 september.

Kristianstad Predators vann sitt allra första SM-guld i flaggfotboll medan Arlanda Jets utökade sin dominans med ett sjunde guld när SM-slutspelet för säsongen 2024 avgjordes på Skogsvallen i Nässjö den 28 september.

I herrarnas semifinaler bjöds publiken på dramatik. Kristianstad Predators, som vann serien, mötte hemmalaget Nässjö Saints och håll för favorittrycket i och med sin 32–28-vinst. Den andra semifinalen mellan Eskilstuna Sharks och Uppsala 86ers blev en riktig rysare där ställningen efter full tid var 35–35. Matchen avgjordes i övertid när Sharks, efter en snygg touchdown och en matchavgörande extrapoäng, säkrade sin plats i finalen.

Herrfinalen mellan Kristianstad Predators och Eskilstuna Sharks blev även den en riktig nagelbitare! Predators ledde i halvtid med 28–21 och fortsatte att hålla försprånget matchen igenom. Med bara 50 sekunder kvar på klockan säkrade Christoffer Malmgren segern för Kristianstad med en spektakulär akrobatisk touchdown fram till 54–40. Ett historiskt första flaggfotbollsguld till Kristianstad Predators!

Foto: Daniella Malmquist

Till MVP i guldvinnande Kristianstad utsågs River Kromnow och till bästa spelare i Eskilstuna Sharks utsågs Pontus Råneby.

I bronsmatchen visade fjolårsmästarna Nässjö Saints att de inte gett upp kampen om medaljerna – de besegrade Uppsala 86ers med övertygande 42–24 och tog därmed hem bronset.

På damsidan fortsatte Arlanda Jets att dominera när de tog sig an finska Kouvola Indians i finalen. Indians var under säsongen förvisso det första laget på tre år som lyckats besegra Jets under seriespelet, men i finalen den 28 september var det helt och hållet Arlanda. Jenny Gramenius och Josefina Kydönholma tog var sin interception för Arlanda och Kouvola fick lämna planen poänglösa, medan Arlanda gjorde 20 poäng under matchen – två touchdowns vardera gjorde Jenny Sagbrant och Nina Lindholm medan Karin Segerros gjorde en.

Guldet var Arlanda Jets sjunde och det fjärde raka – imponerande! Till matchens MVP för Arlanda utsågs Anna Brolin medan Anni Udd utsågs till bästa spelare i Kouvola Indians.

Foto: Daniella Malmquist